È taw goord? – Toogpraat 1

  • Tèsooverre: Groen en sp.a slaan de handen in elkaar voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. kartel_groen_spaOp de stoere persfoto staan de heren-kopstukken vriendschappelijk naast elkaar, gereed om erin te vliegen. “Curieus” of er nog andere coalities in de maak zijn? In elk geval zal CD&V na 14 oktober 2018 niet aan acute kleurenblindheid mogen lijden, want oranje en groen/rood is in Waarschoot geen evidente combinatie.

  • Noar danze zè’n keurde de gemeenteraad van 4 mei 2017 (op voorstel van de mobiliteitsraad) drie afschaffingen van “voorrang van rechts” goed op volgende kruispunten: Kouterweg/Molenstraat – Hogevoorde/Kerklanddreef – Legevoorde/Hogevoorde. Hopelijk is de plaatselijke politie zo tolerant om net als in Gent een eerste overtreding door de vingers te zien.

 

  • Wemoorn woa’n dat in de KMO-zone van de Kapellestraat de vervuilde grond wordt afgegraven door een gespecialiseerde firma. Straks komen daar, naast B-Post, nog een groot aantal bedrijfjes bij. Wellicht voorziet het gemeentebestuur wat extra aardbeiplantjes voor die buurt om de luchtkwaliteit te meten.

WP_20170516_07_23_13_Pro

  • Toederonde wat nu al in de plaatselijke media verschijnt, illustrerend is voor de perceptiepolitiek van sommige mandatarissen. Zo zet de schepen van jeugd al volop in op meer groen op de kinderspeelplaatsen voor de kleinsten en fuifplaatsen voor de jongvolwassenen. Gaat het er nu eindelijk van komen, of is de rompslomp der administratie terug de spelbreker (RUP of RIP, that’s the question)?

wp_20170516_07_44_43_pro.jpg

  • Se zè’n dat de fotograaf van het staatsieportret van de schepen van cultuur zijn inspiratie gehaald heeft bij één van de onlangs gelauwerde Waarschootse ambassadeurs (naamgenoot Dirk Braeckman). De foto heeft duidelijk dezelfde uitstraling als de Koninklijke portrettenreeks van Albert en Paola. Dat de lokale burgerkrant van de VLD maar geen problemen krijgt met plagiaat!

 

  • Wemme oorn zè’n dat er een bezwaarschrift is ingediend door een achttal personen tegen de bouw van het kantoorcomplex op de eigendom “Scheppers Wal”. We hebben de prijsvraagfoto (met de nu gevelde boom) uit het CD&V-infoblad, hierbij geüpdatet .

WP_20170516_07_41_41_Pro

(met dank aan dialect-coach Anne P.)

#wakker9950

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s