Toogpraat plus – Heropstart Radio M.O.S. met de fusie?

Mos_waarschoot

Een klein jaar voor de verkiezingen en met de fusie in het achterhoofd zijn de plaatselijke politici druk in de weer om zich te profileren in de Lievegemeenten. Eén van de mogelijke kanalen om over de huidige gemeentegrenzen uit te stijgen, naast de bestaande sociale media uiteraard, is de opstart van een internetradio, een nieuw Radio M.O.S.  als het ware. Initiatiefnemer is de Lievevijver: een nieuwe mediagroep waarin de Lievevis de grootste aandeelhouder wordt. De zoektocht naar geschikte presentatoren en dj’s is in volle gang. Zomergems burgemeester Tony Vermeire (Rijvers, ex-M.O.S. en Brainstorm) bood zich als eerste aan bij de initiatiefnemers. De voorgestelde werktitel voor zijn programma is Vermeirken mee zijn kanaseirken, verwijzend naar zijn onderwijzersverleden. Hij gaat gul graaien in de hits van weleer doorspekt met de allernieuwste weetjes over de nakende fusie. Waarschoot blijft niet achter en burgemeester Ann Coopman is al aangezocht om het heropgefriste Voor boer en tuinder te presenteren. Het wordt een remake van “Het Goeie Leven” en wordt elke week live uitgezonden vanuit wisselende locaties -vooral landbouwbedrijven en rusthuizen. Inspirator is uiteraard Wim Lybaert, maar ook jezuïetenpater Wauthier van de abdijtuin in Drongen. Het soldatenhalfuurtje krijgt een opfrisbeurt met Chris De Wispelaere, die vanuit zijn Navo-ervaring koos voor de werktitel Ik sta op wacht. Jochen De Smet, gedreven door alternatieve energie is gecontacteerd om het consumentenprogramma The Sound of Silence te presenteren, waarin vooral vergelijkende kwaliteitsstudies over energie zullen gepresenteerd worden. Het geluid van opstartende Tesla-wagens en zoemende zonnepanelen zal een primeur worden. Kim Martens komt in de rol van Flor Koninkcx. Het vernieuwde Kijk Uit (met als ondertitel: Maar kijk ook links én rechts) zoemt in op de mobiliteitsproblematiek in de regio. Bij de nieuwe radio is er ook aandacht voor toerisme en de promotie van streekproducten: voor een kortwegvakantie in Lieveland zal Luc Lampaert de spotjes inspreken.

SpinnerijJurgen Blomme van zijn kant komt met een programma aandraven dat niet echt in de format van het opzet past: Tjoen geef katoen. De titel van het programma is geïnspireerd op de vroegere Waarschootse textielbaas Tsoen en het rijmpje dat toentertijd door de gewone arbeider werd opgezegd: “Tjoen geef katoen, woar blijfde mé de poen, we loatn ons nie doen deur Tjoen, want emze vandoen”. Het programma heeft een sterk sociale insteek en de presentator gaat bovendien ook op zoek naar betaalbare Meetjeslandse horeca zaken. Zijn dj-naam wordt waarschijnlijk Franske Babbelaar de tweede. Nick Braeckman wordt later op de avond geprogrammeerd met een poëzieprogramma. Mogelijke titels, die al uitgelekt zijn: Met Nik op de sofa – Poezie in 625 lijnen – Mijmeren in de Comil-Foo. De inwoners kunnen later via een invulformulier nog hun voorkeur aangeven. Voor het zondagavondprogramma Vragen staat vrij, waar de luisteraars voor een speciale gelegenheid nummers kunnen aanvragen, is nog niet uitgemaakt wie de nieuwe Lutgart Simoens wordt. Op het ogenblik zijn er twee kandidaten in de running maar een doorgedreven stemtest zal moeten uitmaken of het Hilde De Graeve dan wel Christine Claeys wordt. Er gaan geruchten dat het programma ook wel eens een duo-presentatie zou kunnen worden en dan wordt als titel gekozen voor De OCMW-Madammen. Dat het bovendien de bedoeling is om muzikaal zo breed mogelijk te gaan bewijzen de keuzes voor Peter Cousaert en Steven Lambert. Bij de eerste vermoeden we een soort Zwaarste Lijst met trashmetal en doommetal. In de eerste aflevering zou een nieuwe plaat van Motorpsycho gepromoot worden: “The Green, Green Grass of Home”, een remake van de Tom Jones-klassieker. Bij de Kokorico-manager zal de luisteraar uiteraard terecht kunnen voor het brede gamma aan Dance-Likes. Het promotieteam wordt voorlopig geleid door Hans Baetslé en zijn assistentes. Als voorzitter van de Waarschootse gemeenteraad heeft die voldoende knowhow opgedaan om het totaalproject in goede banen te leiden. De promo-caravan trekt binnenkort van wijk naar wijk en plant live-uitzendingen om vanuit de tot studio uitgebouwde caravan de biotoop van het kiespubliek in beeld te brengen. Onze plaatselijke Dominique Van Malder (Dirk David) zal vanuit zijn sociale betrokkenheid het programma mede presenteren. Freddy Haegeman, die al meerdere wegen geplaveid heeft, wordt aangezocht om op een betrouwbare, goedkope doch standvastige wijze de reclameblokken te integreren in de uitzendingen. Een heikel punt tenslotte blijft het programma van Ellen Coppens. Met De Rotonde wil ze een hedendaags human interest-programma uitbouwen, maar de vrees bestaat dat zij de verkeerde afslag zal nemen.

Metro_Nand_1991En tenslotte blijft het nog een vraagteken of programmaleider TV1 beroep zal doen op het onlangs opgerichte consultancybureau FUSEA van DJ Nand. Die heeft alleszins jarenlange expertise in huis om de juiste adviezen te geven en heeft al een oplossing klaar voor de kandidaten die uit de boot vallen (er worden maar 29 presentatoren toegelaten). Zij kunnen solliciteren als achtergrondstemmen bij 2ManyDJs van de gebroeders Dewaele. Het populaire duo blikt immers binnenkort een nieuwe versie in van hun hit Kill Your Darlings. Voor de volledigheid willen we nog vermelden dat het voorstel van Walter De Muynck om het nieuwe radioproject Radio HaHa te noemen unaniem op de laatste medewerkersvergadering naar de prullenmand werd verwezen.

mengtafel

[Het curriculum vitae van de presentatoren kan je raadplegen bij een vorig blogbericht: Kleurenpalet voor een fusie]

©Uitgelicht beeld: Hecksoner

© Foto’s M.O.S. en A.P., Metro

#Wakker9950

{wAwA} Wakker!Waarschoot

 

2 gedachtes over “Toogpraat plus – Heropstart Radio M.O.S. met de fusie?

  1. Pingback: Nieuwjaarke Zoete 2018 | Wakker!Waarschoot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s