È taw goord? – Toogpraat 9

kerk met evenementenhal

Un zoalken méér of mindre, ost nie ob een eurootsen steekt, woarj! Tijdens de laatste vergadering van het beheersorgaan opperde onze cultuurschepen de vraag om ideeën in te dienen i.v.m. de kerkruïne.

Op het ontwerp is te zien wat er eventueel zou kunnen verrijzen… ! Enkele pluspunten. De gelijkenis met wat er vroeger was is sprekend: dus deze ingreep zal niet teveel weerstand opwekken. En de afbrokkeling van het metselwerk zal stoppen: dus geen helmen meer dragen en de storende netten verdwijnen. Verder biedt deze polyvalente ruimte enorm veel mogelijkheden. De investering voor een nieuwe turnhal bijvoorbeeld (die ook door veel niet-Waarschotenaren kan gebruikt worden), is niet meer nodig. In een wip is de ruimte omgetoverd tot een fuifzaal met een schitterend, autovrij terras. Er kan ook luidop gedroomd worden van Basketbalploeg Walozo, die zijn thuismatchen kan spelen in het “Ruïnestadion” (de zaal is hoog genoeg). In navolging van de grote Biënnale in Venetië kan gedacht worden aan een prestigieuze kunstmanifestatie. De monumentale ruimte biedt veel mogelijkheden voor o.a. Dirk Braeckman. Eindelijk! En dan is er nog het feit dat het geheel ingebed is in de dorpskern. Ook de lokale horecazalen kunnen hun graantje meepikken. Of hoe “out-of-the-box” denken kan leiden tot verrassende resultaten….

 • Wadamme ontê’n ên van de burgemeestersmarathon van Radio 2 op 23 januari laatstleden. Chris de Wispelaere gaat nu ondanks zijn leeftijd toch opkomen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Officieel luidt het dat hij zijn partijgenoten (nog) niet in de steek wil laten als motor achter de fusierealisatie… .Voor het dossier over de verbreding van het Schipdonkkanaal zal er nog wat gebakkeleid worden tussen Zomergem en Lovendegem, want voor de Lovendegemse burgemeester is dat niet direct zijn probleem. De contacten met het Agentschap Wegen en Verkeer moeten ook opgevoerd worden om de files op de N9 (aansluiting R4) en de oversteekplaats op Beke aan te pakken. Wat we al een tijdje vermoedden wordt nu door hemzelf bevestigd: Kim Martens laat zich inspireren door “loodgieter” Dehaene. Hij komt letterlijk met de haan van de afgebrande kerk aandraven. Als symbool voor onze gemeente kan dat tellen. davOnze loco stelt zich vragen rond de brandveiligheid van de sporthal en kondigt al een primeur aan. Er komt een nieuwe turnhal naast de bestaande sporthal nog voor de nieuwe fuifzaal gerealiseerd wordt. Tony Vermeire doet ook zijn duit in het zakje. Hij kondigt de verbetering aan van de schoolomgeving in Beke: ze moet veiliger worden. Bovendien zal Zomergem -na de geplande aanpassingen- blijkbaar hèt fietsparadijs van de regio worden met o.a. een fietspad in het overstromingsgebied van de Spinhoutstraat (of wordt dat met de naamsverandering de Schauvliege-Kippendreef?). Wordt vervolgd.
 • Tèsooverre: Sinds uitbater Michiel van Spoor 44 “Vriends” heeft overgenomen om daar een eigentijdse herberg te starten, is de middenstandstrein vertrokken in het centrum van Waarschoot. StatWWie dacht dat de plaatselijke handelaars het spoor bijster waren door de grote open witruimte van de dorpskernhernieuwing heeft het behoorlijk mis voor. Talrijke zaken zijn of worden gerenoveerd en nieuwe worden op de rails gezet. De plaatselijke middenstanders zijn niet langer spoorloos. We zullen hopelijk volgend jaar deze tekst van Nieuwjaarke Zoete moeten aan passen: “de middenstand is weggegaan, alleen de baanwinkels floreren”.
 • Noar danze zè’n komen er meer en meer bemoeienissen van onze buurgemeenten in de Waarschootse begroting. Zo werd het kunstgrasveld op de sportterreinen van Waarschoot, zoals ook Lovendegem er recent één heeft gekregen, uit de begroting gedonderd door onze vrienden van Zomergem. Het is dus niet voor niets dat de blauwe coalitie de Zomergemse bemoeienissen op de korrel neemt. En dit is wellicht nog maar het begin.
 • Wemoorn woa’n dat er op de schoolvrije dag van De Lieve op 24 januari 2018 niets van oversteekhulp was aan de N9. Begrijpelijk dat vrijwilligers van De Lieve dit niet doen, maar heeft de bevoegde schepen zijn agenda wel goed ingevuld? Want in de Notelaar gingen de lessen gewoon door. En dat terwijl de straatlichten, en dus ook de lichten boven zebrapad aan de Notelaar, al uit zijn om 8u20. Niet bepaald veilig bij duister weer… !
 • Wirkn in de schoolstroadde:

  RueE

  Wordt het gehucht Waarschoot een faciliteitengemeente? Ook anderstaligen en andersdenkenden zijn er welkom (al moeten ze uitwijken).

 • Weetawda de scholen in de Verbindingsweg extra op kosten worden gejaagd door de straatnaamveranderingen. Kosten die beter vermeden konden worden nu de nieuwbouw nog maar net gerealiseerd werd… . En ze zijn niet alleen.
 • Noar danze z’n is het reglement “ereburger van Waarschoot al geruime tijd goedgekeurd op de gemeenteraad. jhdm.jpgVerdienstelijke Waarschotenaren die een mooie carrière achter de rug hebben, en daarmee de erkentelijkheid van de gemeente verdienen, kunnen voorgedragen worden. De meest genoemde kandidaten zijn DIRK BRAECKMAN en JOHAN DE MUYNCK. 2018 zou een ideaal jaar van erkenning zijn voor de girowinnaar. Het is immers 40 jaar geleden dat hij in de roze trui rond reed.

 

© Ontwerp evenementenhal G.L.

© Foto’s G.C., W.C., L.V., M.M.

#Wakker9950

{wAwA} Wakker!Waarschoot

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s