È taw goord? – Toogpraat 10

20180212_fietserssteun.jpg

Tès nogaw wadde: begint de gedoodverfde (toekomstige) samenwerking tussen oranje en blauw deuken te vertonen? Er was rond de jaarwisseling de opvallende nieuwjaarswens van een Zomergemse politica die zich (al dan niet bewust) van kleurkeuze voor haar drukwerk vergist had… ! Nu installeert het huidig Waarschoots bestuur ook al fietssteunen aan de CM-kantoren waarbij je enkel links kan steunen. Merk ook de bloedrode reflectorstrips op aan de zijkanten… . Zou de deur dan toch nog op een kier staan in Lievegem?

  • Echt ges of kunstges, that’s the question (vrij naar een Engels schrijver). Die uitspraak zorgt voor controverse in de fusiegemeente. Sommigen zeggen: Laat het gras maar groeien…. Ok, goed voor zij die het graag twee kontjes hoog hebben. Maar we zitten hier nu eenmaal niet in de Aalsterse politiek. Er wordt gehoopt dat onze gezagsdragers zich niet het gras van voor de voeten laten wegmaaien, want het gras is immers niet altijd groener aan de overkant. Te hooi en te gras wordt er maar geroddeld. Misschien is het Trumpiaans fake-news, ’t kan. VtbalMaar als de ene politicus warm blaast en de andere koud, dan is het voor de brave Lievegemenaar moeilijk om in het gras de stekelige distels te ontwaren. Velen hopen dan ook dat de beloofde turnzaal én de jeugdfuifzaal ook niet langs de (gras) kant worden geschoven. Want dat zou toch kant noch wal raken!
  • È taw gezien: de nieuwe fusiepartijkrantjes vallen met mondjesmaat in de bus. Alle partijen pronken met foto’s waarop de nieuw samengestelde leden uit de verschillende gemeenten (broederlijk, genderlijk, zusterlijk?) naast elkaar in de lens kijken. Hier en daar lezen we zelfs al een voorzichtige aanzet tot het formuleren van een verkiezingsprogramma. Eén uitzondering tot op heden: CD&V houdt het voorlopig nog op afzonderlijke afdelingen. Is dat een bewuste strategie om zo lang mogelijk voor eigen parochie te preken of zijn er problemen met de kader, is die soms te klein om alle gegadigden binnen de fotolijst te krijgen? Een wissellijst zou een mogelijke oplossing kunnen zijn.
  • Vowgens da’t schijnt haalt de redactie van “VRT NWS” Waarschoot als voorbeeld aan bij de berekening van de nieuwe bestuurswedden. Hoewel de lokale verkiezingen pas plaats vinden in oktober en de coalities nog moeten worden gesmeed, is het nu al duidelijk hoeveel een toekomstige burgemeester en schepenen zullen verdienen. Dat komt omdat hun wedde van de hele legislatuur afhankelijk is van het inwonersaantal van de gemeente op 1 januari van het jaar van de verkiezingen.
  • Toederonde dat sommige politici het Project van hun partij beu zijn. Op federaal niveau duiken er in de aanloop naar verkiezingen traditioneel enkele opmerkelijke, al dan niet bekende, overlopers op. Het gerucht gaat dat deze trend zich wel eens lokaal zou kunnen doorzetten. Wait and see.
  • Der wor gefeezeld da de stuur-, project- en andere verzusteringsgroepen op volle toeren draaien. clownsHier en daar valt er al eens een opvallende uitspraak te noteren zoals deze: Waarschoot dat zijn de werkmensen, Zomergem de (rijke) boeren en Lovendegem heeft het kapitaal. “Arm Waarschoot”, is dat niet eerder geformuleerd in een thesis van een plaatselijk historicus?
  • ’t Valdop da de stenen vlakte op het kerkplein meermaals afgesloten wordt met nadarafsluitingen, zelfs wanneer er geen manifestaties of kermissen op til zijn. Heeft dat te maken met de huidige heropbloei van de handelszaken in het dorp en het gebrek aan parkeerplaatsen? Of wordt het tijd om de instructies voor de parkeerwachters aan te passen? In het gras van ons dorpsplein zijn trouwens honderden bloembollen geplant. Wijs, ware het niet dat, op het moment dat ze tot volle wasdom komen en hun bloemenpracht kunnen tonen, hun prille leven wordt gefnuikt door loodzware ijzeren platen. De tol van de paaskermis!
  • Dedie van de komeerekluup zweirn dat de Zomergemse burgemeester zijn ambities om hoger op de politieke ladder te klimmen kracht bijzet door partijgenoot Schauvliege uit te dagen in het “Kippendossier Spinhoutstraat”. Zomergem trekt namelijk naar de Raad van State. Je kunt je afvragen of de bestuurders in het verleden niet nagelaten hebben om de kleurpotloden tijdig boven te halen. Op die manier kon via een RUP een landbouwzone worden ingekleurd tot een bouwvrije open ruimte. Het heeft er alle schijn van dat dit spiergerol is of een schijngevecht om de achterban te sussen.

© Foto’s FK, GC

#Wakker9950

{wAwA} Wakker!Waarschoot

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s