Het verleden opgerakeld

Toenwhlnhg

“Toen was het leven nog heel gewoon” krijgt een vervolg met Sterke Vrouwen, Straffe Mannen en Kleine verhalen. Op vrijdag 30 maart 2018 om 20u. wordt de tentoonstelling in de raadszaal geopend en ze loopt gedurende de ganse paaskermis. 

De gemeentelijke cultuurraad heeft nog maar net zijn tweede uitgave van het dialectboekje (We klabme weeromme…) gelanceerd of het volgende initiatief dient zich reeds aan: “Toen was het leven nog heel gewoon”, ook al deel twee. Sinds Lievegem boven de doopvont werd gehouden boomt de nostalgische lokale reflex. Op de opening van de nieuwe tentoonstelling worden er in het Woarschoots fragmenten voorgelezen uit het te verschijnen boek. En er is ditmaal ook een receptie.
De tentoonstelling zelf vertelt de levensverhalen van zuster Gerd Goethals, Juliette van de Cambrinus, Angela Riebbels, pastoor Maurice Baekelandt, de schoolmeesters Jan Claeys, Aimé De Meyere en Gilbert De Muynck, ere-burgemeester Ghislain Lippens, pater Piet Meesters, dokter Marc De Prest, Ronde van Italië-winnaar Johan De Muynck en … Romenus Van Lancker.

Twhlnhg1

Maar er is ook veel aandacht voor: Vergane Glorie: Het Kirksken van de Belle, De Hoop van Vrede e.a., Opmerkelijke mannen: Omer Lippens, dokter Alfred Van Hecke, Tafken Martens, Kleine verhalen van Marleen Pattyn, Ludwig De Latter, Gaby Van De Wiele en Luc Maddelein.
Op zaterdag, zondag en maandag is er ook de doorlopende vertoning van de unieke film ‘Groet’n uit Waerschoot’, met meer dan anderhalf uur onvergetelijke archiefbeelden.

Twhlnhg2

De tentoonstelling is een project van de werkgroep Groet’n uit Waerschoot en Woonzorgcentrum De Linde in samenwerking met Curieus, het Vermeylenfonds en de gemeente Waarschoot met de steun van Comeet, Vlaanderen, de Nationale Loterij en de gemeente Waarschoot.

© Foto’s Curieus

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s