Kleine held rockt groot

No_branch (1)

Als eerbetoon aan hun eigen kleine held Noor hebben Sofie en Dimitri Goethals de “VZW Kleine Held” opgericht.

Ze hebben tijdens het verblijf in het AZ te Brugge zelf aan den lijve ondervonden hoe moeilijk het is om vrolijke én praktische kleertjes te vinden voor de allerkleinsten, terwijl dit net heel belangrijk is. “De eerste keer dat je schatje kleertjes mag dragen is een belangrijke mijlpaal. Iets waar je als ouder echt naar toe leeft.”
De “VZW Kleine Held, waar kleine heldjes schitteren” schenkt een gratis setje prematuur kleertjes, couveusedekentje en wikkeldekentje aan ouders van prematuurtjes en zieke pasgeborenen. Op die manier wil de VZW ouders een lichtpuntje schenken in een emotioneel zware, heftige periode en die onzekere tijd op neonatologie een tikkeltje draaglijker maken. Een bijkomende deeltaak van de vereniging is de ondersteuning door de medewerkers. “Niemand begrijpt je beter dan iemand die hetzelfde heeft meegemaakt.”

De VZW bestaat nog maar een jaar. Toch zijn er momenteel al bijna 279 pakketjes geschonken. Elk pakketje kost gemiddeld 50 euro. Om elke ouder de kans te kunnen blijven geven op een gratis pakketje, organiseren ze op 5 mei 2018 een benefiet met rock- en metaloptredens in zaal de Kring. Op het programma vanaf 19u30: Bloodfeast 138, Tough Titty, Charcoalcity en This Can Hurt (i.s.m. Roadkill festival).

Poster-_A2_

Sofie en Dimitri doen ook een warme oproep aan vrijwilligers om het team te versterken, creatievelingen die goed overweg kunnen met de naaimachine maar ook personen die een ondersteunende functie op zich willen nemen. Alle verdere info vind je op de website van vzw kleine Held.

 

 

 

 

 

© Foto’s vzw Kleine Held

Twitter: #Wakker9950

Facebook: {wAwA} Wakker!Waarschoot

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s