De Stationsstraat tijdens de jaren 1945-1950 (2)

Statiestraat 9

vtbKultuur nodigt terug uit om op stap te gaan met André De Walsche, de ideale gids om de geschiedenis van de Stationsstraat op te rakelen.

Na het succes van vorig jaar met de wandeling “De Stationsstraat tijdens de jaren 1945 – 1950” (83 deelnemers) heeft vtbKultuur op vraag van enkele mensen (die niet konden aanwezig zijn) deze activiteit terug op haar programma geplaatst. André heeft vanaf zijn geboorte in 1937 tot zijn huwelijk steeds in de Stationsstraat gewoond en herinnert zich nog levendig hoe het straatbeeld eruit zag tijdens de periode 1945-1950 en ook wie de bewoners waren. Ondertussen is ons dorp ook niet ontsnapt aan de toenemende verstedelijking en momenteel hebben amper een achttal gevels hun oorspronkelijke vorm bewaard.

VerheeckeStatiestraat

André gidst je door zijn straat van weleer met tal van verhalen over  hoe Victor Matthijs als bijnaam “Den Buikscharter” kreeg en hoe Malfait als “’t Papieren zaksken” door ’t leven ging.  Hij herinnert zich ook Gustjen Braeckman, die op 29 februari werd geboren, en dus pas om de vier jaar zijn geboortedag kon vieren, maar in feite elke dag het glas hief op van alles en nog wat. De gids haalt ook openhartige herinneringen op aan  de eerste biecht, die vooraf ging aan de eerste communie.
Na de wandeling worden nog meer  anekdotes verteld die dateren uit deze periode, specifiek betreffende de inwoners van de Stationsstraat en bij uitbreiding over de hele dorpsgemeenschap.
De wandeling is gepland op vrijdag 18 mei 2018 met start om 19u30 aan het Cultureel Centrum in de Nieuwstraat. Deelname is gratis.

Stationsstraat-A3_1_

Statiestraat10

Waarschoot – Dorp met zicht op Statiestraat

© Cover: WL

© Foto’s: GDM

Twitter: #Wakker9950

Facebook: {wAwA} Wakker!Waarschoot

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s