Lopen met een missie

E&L

Waarschotenaren Elise en Lynn hebben het hart op de juiste plaats en zamelen geld in voor Mediclowns.

Er zijn nogal wat organisaties die zich ontfermen over kinderen die in de kliniek verblijven. Ze hebben elk hun eigen accenten maar allemaal hetzelfde doel: een lach toveren op het gezicht van zieke kinderen. Eén ervan is Mediclowns. Die werden opgericht in 1998 en hebben als doel zieke kinderen te bezoeken. Ze zorgen voor een moment van ontspanning en brengen een smile bij kinderen in het ziekenhuis. Ze gaan ook thuis langs bij ernstig zieke en palliatieve kinderen. Mediclowns werken in 9 ziekenhuizen en bezoeken elk jaar zo’n 6000 kinderen. Meer info vind je op op: www.mediclowns.be

Elise en Lynn zijn 2 jonge dertigers uit Waarschoot en zijn gebeten door de loopmicrobe. Ze werken al enkele jaren bij Anacura, een analytisch labo, waar gezondheid en sport centraal staan. Lopen is niet alleen een hobby, het is ook hun passie. Ze zijn op zoek gegaan naar een project dat in hun visie past en zijn zo terecht gekomen bij de Mediclowns. De jonge sporters willen meer visibiliteit creëren voor de Mediclowns door geld in te zamelen. Daarom lopen ze in het najaar de Marathon van New York. Die vindt plaats op de eerste zondag van november. Er doen ongeveer 50.000 lopers aan mee en het evenement trekt ruim 2 miljoen toeschouwers. Dit kan dan ook gezien worden als het grootste sportevenement van de stad: er lopen ruim 10.000 lopers uit het buitenland mee. De motivatie van Elise en Lynn: “Elke kilometer die we gaan lopen bezorgt een glimlach bij een kind!”

Met de fuif die ze organiseren op 22 juni in de Kring willen ze genoeg middelen inzamelen om hun doel te realiseren: info.

Run2Smile

© Foto’s: Eliserun2SmileLynn

———————————————-

Twitter: #Wakker9950

Facebook: {wAwA} Wakker!Waarschoot

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s