Debat en enquête Stem Gezin

hond transparant

De Gezinsbondsafdelingen van Lovendegem, Waarschoot en Zomergem organiseren op vrijdag 28 september 2018 een verkiezingsdebat in zaal De Priem in Beke i.s.m. Burgerplatform Beke en Werkgroep Vinderhoute.

Vertegenwoordigers van alle politieke partijen uit Lievegem worden uitgenodigd om hun verkiezingsprogramma te komen voorstellen op vlak van gezinsbeleid. Ze gaan in discussie met elkaar en met het publiek. Gezinsbond nationaal heeft een actieplan voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 opgesteld.

De volgende thema’s komen hierbij vooral aan bod:

  • Bied gezinnen groeikansen
  • Geef gezinnen zekerheid, bescherming en veiligheid
  • Versterk de netwerken van gezinnen
  • Creëer een gezonde leefomgeving voor gezinnen

Indien je zelf je stem wil laten horen over deze thema’s dan moet je beslist de korte vragenlijst invullen van de Gezinsbond (je hoeft geen lid te zijn). Hoe moet jouw gemeente er voor jou in de toekomst uitzien? Wat moeten gemeenten doen voor gezinnen? De resultaten hiervan worden meegenomen in de voorbereiding van het debat. Op het einde van de enquête ontdek je ook hoe anderen in je gemeente daarover denken. Klik op het onderstaande logo om deel te nemen.

Stem gezin website

Ter verduidelijking citeren we nog uit de inleiding op de website van de Gezinsbond: “Elk gezin wil een warm nest zijn waarin kinderen kunnen opgroeien tot stabiele en gelukkige volwassenen en waar ouders zich als koppel en persoonlijk kunnen verder ontplooien. Om dit te realiseren, moet een gezin kunnen rekenen op de invulling van een aantal basisbehoeften: de gezinsleden moeten kunnen groeien, zekerheid en veiligheid ervaren, verbonden zijn met anderen en kunnen rekenen op een gezonde leefomgeving. Dat geldt voor alle gezinnen, ongeacht hun samenstelling, leeftijd, afkomst of inkomen. Een gemeente kan heel wat initiatieven nemen om in te spelen op die basisbehoeften van gezinnen. Met dit actieplan geeft de Gezinsbond een stem aan de gezinnen van vandaag. Wij leggen immers elke dag onze oor te luister bij gezinnen. De nieuwe bestuursploegen kunnen na de verkiezingen laten blijken dat ook zij de stem van gezinnen ernstig nemen door resoluut te kiezen voor een gezinsvriendelijk beleid. Dit actieplan zit alvast boordevol inspiratie om dat waar te maken. Gezinsvriendelijk beleid situeert zich in veel verschillende domeinen, van welzijn tot ruimtelijke ordening en is bijgevolg de verantwoordelijkheid van het ganse schepencollege. De schepen van gezin in het schepencollege moet het gezinsbeleid coördineren en is het aanspreekpunt voor de gezinnen en de Gezinsbond. Het is daarom belangrijk dat die bevoegdheid expliciet aan een schepen wordt toegewezen.”

© Illustraties, actieplan en enquête: Gezinsbond

Twitter: #Wakker9950

Facebook: {wAwA} Wakker!Waarschoot

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s