Leestjeskermis: een jaarlijkse must …

Leest1

Op woensdag 12 september 2018 is er weer kermis op de Leest en in de Kerkstraat: een gevarieerd familiegebeuren waar ik als ex-bewoner elk jaar naar uitkijk. Het is een gezellig buurtfeest waar iedereen welkom is en waar je wel altijd iemand tegen het lijf loopt die je al een hele tijd niet gezien had.
Als er in mijn puberjaren één dag was waar ik echt met tegenzin naar school vertrok dan was het wel op de tweede woensdag van september. Gelukkig was er maar een halve dag school en was, wat er toen in de voormiddag gebeurde, voor mij niet zo interessant. ’s Namiddags en ’s avonds daarentegen … . Ik herinner me de optredens van De Trabers, de halsbrekende toeren van acrobaten, vuurspuwers, koorddansers, pijlsnelle wagens op twee wielen,… . Er zakten ook heel wat bekende namen af naar de Leest. Wat te denken van Raymond, Bart Van Den Bossche, Martin De Jonghe, de Strangers. Om dan nog maar te zwijgen van de oersterke John Massis. De broodnodige centen kwamen van de meters loten die werden verkocht in heel Waarschoot. Maar dat is pure nostalgie. Soit.


Ook in 2018 is het feestaanbod erg aantrekkelijk. Weliswaar anders dan in vervlogen tijden, maar toch zeer gevarieerd voor groot en klein. Er zijn de terugkerende klassiekers: wekken met klaroengeschal en de eucharistieviering voor de overledenen van de buurt. Om 8.00 uur start de wijd en zijd bekende rommelmarkt. Van heinde en verre komen de marktkramers en de drommen bezoekers. Een markt die echt de moeite waard is en waar je wel altijd iets vindt! Ook aan de kinderen is gedacht.
Ze worden aan de scholen met huifkarren en onder begeleiding van onze reuzen en The Red Lights afgehaald en naar ’t Verborgen Goed gebracht om zich daar te amuseren op de tonen van kinderdisco De Feesttherapeut. Een grote ballonwedstrijd staat traditiegetrouw ook op het programma. In de namiddag zijn er ook nog springkastelen, kunnen de kids zich gratis laten schminken en worden er lekkere pannenkoeken gebakken.


Muziek mag natuurlijk niet ontbreken. Vanaf 12.00 uur brengt Woodworks akoestische folk en ook wel rock covers. Rond 16.00 uur is het dan de beurt aan iemand van bij ons: Jacob Vermeire. Hij zal de tent twee uur aan het swingen brengen met zijn muziek. Als kers op de taart coveren The Black Men een resem hits die De Leest vanaf 19.30 uur in vuur en vlam zullen zetten. Ten slotte zal discobar Zenza, bij een lekker drankje, zorgen voor sfeervolle deuntjes tot in de late uurtjes.
Een overvol programma: zeker niet te missen. Ook ik zal er zijn. En nu nog hopen dat de weergoden ons goed gezind zijn.

Jan Scheir

__________________

© Foto’s De Leest

Twitter: #Wakker9950

Facebook: {wAwA} Wakker!Waarschoot

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s