Waarom het liep zoals het gelopen is

index

 

In 1978, precies 40 jaar geleden, won Johan De Muynck als laatste Belg de Giro. Aansluitend bij de feestelijkheden, met name het uitreiken van het ereburgerschap en het inrijden van de naar hem genoemde fietsroute, heeft vtbKultuur Waarschoot Freddy Maertens en Filip Osselaer uitgenodigd voor een lezing.

 

Het gaat goed met Freddy Maertens. Rijk zal hij wellicht nooit meer worden, maar rijk aan verhalen is hij wel. Vorig jaar verscheen het boek “Freddy”, geschreven door Filip Osselaer, tevens auteur van de bestseller over Lucien Van Impe. Freddy Maertens wou ook eens zijn verhaal vertellen en auteur Filip Osselaer maakte er een sappig boek van over onze bekendste Belgische sprintkampioen uit de jaren zeventig en tachtig. Freddy won op kracht een recordaantal overwinningen in de Ronde van Frankrijk en de Ronde van Spanje. Samen met Marc De Demeyer en Michel Pollentier was hij één van de drie musketiers van Flandria, een ijzersterke en legendarische ploeg uit de jaren zeventig. Na een polsbreuk en een inzinking kon hij terug aan de slag bij Boule d’Or en behaalde hij alsnog een tweede wereldtitel. Freddy is niet bang voor enige controverse, zijn carrière is doorspekt met smeuïge verhalen. Zo zal Roger De Vlaeminck Freddy liever niet tegenkomen, maar met Eddy Merckx en “onze “ Johan is alles ok. Freddy Maertens was ongetwijfeld onze meest kleurrijke groene truidrager. Een lezing met Freddy en Filip als aangever moet leiden tot snel demarreren en wordt beslecht in de sprint.

Filip Osselaer (1960) is tekstschrijver, eindredacteur, cineast en communicatiearchitect. Hij groeide op in de gloriejaren van Eddy Merckx, Freddy Maertens en Lucien Van Impe.

© Foto’s LB en DVZ

Twitter: #Wakker9950

Facebook: {wAwA} Wakker!Waarschoot

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s