È taw goord? – Toogpraat 18

Afap

Tès nie te geloovn wat er weer beloofd wordt in de verkiezingsfolders. Even met de beide voeten op de grond alstublieft. Waar blijven de (nog) niet gerealiseerde projecten? En zal er nog geld overblijven om die te realiseren? Een summiere opsomming: de fuifzaal voor de jeugd, het fietspad voor de scholieren langs de spoorweg (een eerste fase van Rattenkasteel tot station en een tweede fase verder naar Sleidinge), de vergoeding voor de straatnaamswijziging, de nieuwe vergaderzalen in de Passage…

 

  • ’t schijntat interessant is om in deze verkiezingstijd de cumulbarometer van mandaten te bekijken. Maak zelf je top drie voor Lievegem. Je moet wel in de zoekbalk nog de huidige gemeentenaam ingeven. En ja er is een onderscheid tussen de bezoldigde en niet bezoldigde ambten. Wil je de officiële versie dan kan je zoeken in het staatsblad van 14 augustus 2018.
  • Tès nogaw wadde: Metro_Nand_1991Waarschoot wordt nu definitief ten grave gedragen. Voeg dit begrafenislied toe aan je favoriete uitvaartmuziek.
  • Wemoorn woa’n dat intercommunales nog meer verankerd gaan worden in de realisatie van Lievegem. Het zijn niet alleen welgekomen verenigingen om de fusie professioneel te laten groeien maar ze besparen ook kosten. Wat beheerd wordt door een intercommunale is niet onderhevig aan de 21% BTW. Veneco is zo’n intergemeentelijk samenwerkingsverband dat meer en meer in het vizier komt. Naast de in oorsprong meer economische speerpunten is hun werkterrein blijkbaar uitgebreid naar het culturele landschap. IMG_7982Veneco houdt nu al de hand boven het Kunstenaarscollectief, een nieuw initiatief in Lievegem. Is dat de voorbode van het beheer over de nieuwe cultuurtempel “Kerk van Beke”, de te bouwen cultuurzaal in Lovendegem, het parochiale “ ’t Schaapstuk” in Zomergem, de gemeentelijke “Kring” in Waarschoot …? Het doet sterk denken aan de samenwerking met Farys (het vroegere TMVW). Die beheren alles wat maar enigszins met water te maken heeft (sporthal van Waarschoot -de douches?-, zwemkom in Zomergem…). En wie beheert kan gemakkelijker de vinger worden gewezen als het fout gaat. Handig voor de bouwheren van Lievegem. Gelukkig zijn er voldoende aandeelhouders, beheerders die de belangen van Lievegem vertegenwoordigen in die intercommunales. De bijzonderste op een rijtje: Tony Vermeire (Farys en Veneco), Kim Martens (Farys), Marc Boterdaele (Veneco).
  • Se zè’n dat de filmpjes van CD&V niet meer bij te houden zijn. De niet verkozenen bij die partij kunnen na 14 oktober zeker solliciteren bij de producent van hun verkiezingscampagne “Lievegem Vakantieland”. Op de filmset zijn nog talrijke vacante betrekkingen in te vullen: regisseur, sounddirector, decorbouwer…en eventueel, indien het budget het toelaat, een taaladviseur.
  • Noar danze zè’n worden de werfwagens op de parkingklooster van het klooster gehinderd door de drommen politici die nog vlug een vrijblijvend bezoekje brengen aan hun bejaarde medemens. Of om het naar Stijn Meuris te zeggen: “Het is weer druk in De Linde, politici staan op straat, ze lachen, lopen en ze geuren, ze weten waar het ronselen van volmachten om draait.”
  • Waarschoot ès be de goeie in de Windmolen-leaks. Wanneer we de serre-opschriften langs de grote baan in Lovendegem lezen, zouden we kunnen concluderen dat er in Waarschoot geen feiten met opzet worden verteld, die niet de waarheid zijn maar wel als dusdanig worden gepresenteerd.
  • Vowgens da’t schijnt kan je de sperperiode gemakkelijk omzeilen: laat wijkborrels organiseren door je jongerenafdeling en deel gadgets uit door vertegenwoordigers van de bevriende zuil.

CL_9801

© Cover Sportwereld C.L.

© Foto’s C.G., j-print, logo partij

Twitter: #Wakker9950

Facebook: {wAwA} Wakker!Waarschoot

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s