Human Flow

HF

Op 21 februari 2019 slaan Oxfam, de bibliotheek en LMB Lowazone in Waarschoot de handen in elkaar voor de filmvoorstelling Human Flow, een indringend verhaal over de wereldwijde vluchtelingencrisis.

Human Flow is een episch filmavontuur gemaakt door de internationaal bejubelde kunstenaar Ai Weiwei. Hij stapt in de voetsporen van mensen die op zoek zijn naar een beter leven en deel zijn van de grootste volksverhuizing sinds de Tweede Wereldoorlog.

De documentaire brengt zowel de schaal van de vluchtelingencrisis in beeld als de impact op individuele levens en de maatschappij. De film volgt een reeks menselijke verhalen en bezoekt 23 landen waaronder Afghanistan, Bangladesh, Frankrijk, Griekenland, Duitsland, Irak, Israël, Italië, Kenia, Mexico, en Turkije. De documentaire geeft de massamigratie van meer dan 65 miljoen mensen over de hele wereld krachtig weer. Migratie omwille van hongersnood, klimaatverandering en oorlog.

Ai Weiwei toont hoe deze mensen wanhopig op zoek zijn naar vertrouwen, veiligheid, rechtvaardigheid en vooral een thuis. We zien verhalen over wanhoop maar ook van moed en volharding, overspoelde vluchtelingenkampen, pogingen om de oceaan over te steken, grenzen met prikkeldraad…Human Flow gaat het veelbesproken onderwerp niet uit de weg en stelt in vraag of de wereld ooit zal loskomen van zelfbelang en kiezen voor respect voor de mensheid. Bovendien is de vluchtelingencrisis veel meer dan bootjes op de Middellandse Zee. De meeste vluchtelingen komen niet naar Europa, ze blijven in hun eigen regio en zoeken daar een veilige plek.

Een urgent en sterk tijdsdocument over de vluchtelingencrisis, dat erin slaagt om de totaliteit van de crisis te begrijpen en oproept tot actie.

De befaamde Chinese kunstenaar Ai Weiwei staat bekend om zijn kritiek op de sociale en culturele veranderingen in zijn land. Zelf moest hij tijdens de Culturele Revolutie in China zijn hele hebben en houden achterlaten. Hij pakte in 2016 de zuilen van het Berlijnse Konzerthaus in met 14 000 reddingsvesten van bootvluchtelingen. Hij was toen ook al begonnen aan een documentaire over vluchtelingen en slaagde erin een team van 300 man bijeen te brengen die gedurende bijna twee jaar filmden in diverse landen. Human Flow ging in september 2017 tijdens het filmfestival van Venetië in wereldpremière en maakte heel veel indruk op het publiek.

fotoHF_0002

Filmvoorstelling Human Flow op 21 februari 2019 – 19h30 – Cultureel Centrum Waarschoot met inleidende spreker en wereldwinkelcafé.

Toegang: € 2,5
Inschrijven via bibliotheek@lievegem.be

Deze voorstelling is een samenwerking: Oxfam Waarschoot, Bibliotheek Waarschoot (Lievegem) en Lokaal Mondiaal Beleid LoWaZoNe.

—————————————————————

© Foto’s Human Flow, LMB

Twitter: #Wakker9950

Facebook: {wAwA} Wakker!Waarschoot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s