Clochards bij het Podiumhuis

Podiumhuis2

Podiumhuis werd opgericht in 2007 door Peter Staelens en Inge Stock. De theaterzaal van de Miami was toen de plaats waar zij aan jong en oud de kans gaven om hun talenten te etaleren: van poëzie over dans tot film. Alles kwam aan bod.

Vijf jaar lang was het creatieve duo daar actief. Een greep uit de culturele activiteiten van deze cultuurtempel: het emo-metalfestival met groepen uit Zweden, Italië, Frankrijk en Engeland, een reeks toneelstukken, hobbybeurzen… Ook heel wat verenigingen hadden hun uitvalsbasis in de Miami: de plaatselijke harmonie, de kaartclub, wielertoeristenclub De Ratjes… Ondertussen is Podiumhuis uitgegroeid tot een heuse toneelvereniging die zich wil profileren met een variatie aan cabaret (Kabaretteketet), revues (Eindejaarshows van Peter Staelens) en toneelvoorstellingen (Sporen, Tango der liefde, Santé op de jubilee…). Dit voorjaar staat in dit kader Cloch’Art op het programma. Deze productie werd door dezelfde acteurs al eens opgevoerd in 2012 maar op aanvraag van velen wordt die nu hernomen.
Repetitiefoto 1_001Cloch’Art is een toneelstuk waarin de acteurs voor meer dan de helft van het stuk aangewezen zijn op hun improvisatietalent en waarin het publiek een actieve rol speelt. Altijd verrassend, af en toe zeer ontroerend, hartveroverend en dolkomisch toneelwerk met de hoofdpersonages die door hun bizarre logica in allerlei vreemde situaties belanden. Niemand blijft er onberoerd bij: zowel een bulderende lach weerklinkt als een verholen traan wordt weggepinkt. Het leven zelf als het ware.
repetitiefoto 2_001Cloch’Art gaat over 2 landlopers, Juul (Fernand Daemers) en Jaak (Peter Staelens). Door hun asociaal gedrag, hun koppigheid, hun soms absurde logica en hun rare manier van (over) leven richten ze heel wat “schade” aan waarvan ze zich niet bewust zijn en zo komen ze in de meest gekke situaties terecht. Mogen zulke mensen dan stelen, liegen en bedriegen? Dingen doen die anderen niet mogen? Natuurlijk niet, maar na de voorstelling bestaat de kans dat je tweemaal nadenkt vooraleer je (ver) oordeelt.

0001

Voor een preview klik hier. (© Bart Batsleer)

© Foto’s Podiumhuis Waarschoot

Twitter: #Wakker9950

Facebook: {wAwA} Wakker!Waarschoot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s