My Friend Fats

FatsBobby2

Op zaterdag 21 september 2019 nodigen vtbKultuur en de Gezinsbond Bobby Setter uit voor een voorstelling van de muzikale documentaire over het leven en de muziek van de legendarische Amerikaanse zanger en pianist FATS DOMINO.

 

Fats Domino (1928-2017), was een rhythm-and-bluesvocalist. In de jaren vijftig en zestig van vorige eeuw de bestverkopende Afro-Amerikaanse muzikant. Voor zijn bijdragen aan de muziekwereld werd de zanger in 1986 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Bob Verhelst richtte in 1963 de Bobby Setter Band op. Het dansorkest was aanvankelijk zeer populair in Vlaanderen maar kreeg al vlug internationale allures. Ze toerden langs de grootste zalen waaronder de Royal Albert Hall in Londen. Ze begeleidden nationale en internationale artiesten zoals Petula Clarck, Gilbert Bécaud, Enrico Macias, The Blue Diamonds, Benny Neyman, Kenny Rogers, Ann Christy en vele anderen. Maar vooral de Europese tournees met Fats Domino in de seventies bleven hangen bij de bandleden en Bobby Setter hield er een vriendschapsband aan over met de zanger. Die connectie werd vastgelegd in de film “My Friend Fats”.

FatsBobby

Als naaste vrienden werden Bobby Setter en zijn dochter Karin ook uitgenodigd op de uitvaart van Fats Domino in New Orleans. De rouwstoet was een gebeuren die een onuitwisbare indruk heeft nagelaten op hen. Een stoet van meer dan 10.000 deelnemers die nog een laatste eerbetoon aan The Fat Man bezorgden met muziek, zang en dans. Een “Celebration of Life” als het ware.

Naast heel veel muziek omvat deze film exclusieve privébeelden en opnames die in New Orleans en meer bepaald bij Fats thuis zijn opgenomen. Het is een prent met veel muziek, humor en emotie.

Beleef “Blueberry Hill” en “Let The Four Winds Blow” opnieuw, als was het gisteren, in het Cultureel Centrum van Waarschoot.

Affiche

© Cover FD Agency

© Foto’s Bobby Setter

Twitter: #Wakker9950

Facebook: {wAwA} Wakker!Waarschoot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s