Lustrum: Tussen Tap en Tafel

TTT_2019Tussen Tap en Tafel (het tooggesprek van de Gezinsbond op zondagmiddag) begint op 6 oktober 2019 aan zijn vijfde jaargang. De gesprekken in het jeugdhuis leggen stilaan de grenzen wat breder. Aanvankelijk werden enkel Waarschotenaren uitgenodigd in de praatstoel, maar met de fusie komen nu ook inwoners van Lievegem aan bod.

Kleinschalig. Boeiend. Gezellig. Dat zijn de kernwoorden van deze activiteit, die de Gezinsbond Waarschoot een aantal keer per werkjaar op zondagmiddag organiseert. Het opzet? Een interviewer voelt een spreker met een bewezen expertise in een bepaald vakgebied aan de tand. Elk interessant onderwerp kan aan bod komen: kunst, muziek, geschiedenis, sport, politiek, vrijwilligerswerk, sociale thema’s… Geen taboes, geen beperkingen. Na het gesprek volgt een spel van vraag en antwoord met het publiek…dat achteraf wordt vervolgd aan de toog met een glas.

Op zondag 6 oktober 2019 geeft een DJ-duo de aftrap. Jordi Dhooge (22), alias DJ Merlo, Merlo1beleeft drukke tijden sinds hij de MNM-wedstrijd Start To DJ won. Hij komt praten over zijn carrière, radio en zijn verbondenheid met wijn. De rijzende DJ-ster wordt geïnterviewd door een oude rot in het vak DJ Nand, de man die tijdens de sixties, seventies en eighties in elke zaal van het Meetjesland en ver daarbuiten feesten opluisterde. Een muzikale confrontatie dus tussen jong aanstormend talent en grijze ervaring, digitale en analoge technologie, festivals en bals.

Jeugdhuis ’t Ende organiseert op zondag 8 december 2019Stubru (samen met enkele oude getrouwen) in de Kring een ontbijt t.v.v. de Warmste Week. Na het ontbijt komt Anneleen De Wildeman van StuBru de vragen beantwoorden die “Pankraker” Peter Cousaert van radio Wit Konijn op haar zal afvuren.

Op zondag 16 februari 2020 is het de beurt aan Nicholas Lataire, de voormalige hoofdredacteur van het VTM-nieuws en nu aan het hoofd van News City, de grootste nieuwsredactie van Vlaanderen. vtmInterviewer van dienst is Tony Vermeire, de huidige burgervader van fusiegemeente Lievegem en in een ver verleden de radiocompagnon van Nicholas op de regionale MOS-radio.

Zondag 15 maart 2020 wordt voorbehouden aanBrWa Karl Verstockt, postoverste bij de brandweer van Waarschoot. Olivier Scheir, journalist en interviewer van het eerste uur bij TTT, legt de brandweerman enkele “hete hangijzers” voor en praat over de vernieuwde werking en de samenwerking met Zomergem en Nevele in de Brandweerzone Centrum.

Waar: Jeugdhuis ’t Ende, Stationsstraat 11, 9950 Waarschoot.
Wanneer: Zondagmiddag van 10.30 tot 13.00 uur.

(Met uitzondering van 8 december 2019. Deze TTT vindt plaats in de feestzaal De Kring, Patronagiestraat 5, 9950 Waarschoot vanaf 11.30 uur.)

________________

Een overzicht van vorige TTT’s:

2015-2016:     Bert de Craene (Journalist), Hendrik De Wildeman (Justitie), J.P. De Brabander (Popmuziek).

2016-2017:     Jan Scheir (Roma), Jochen de Smet (Nieuwe energie), Michel Solomé (Psychiatrie), Dirk Braeckman (Kunstfotografie).

2017-2018:     Liliane Verbiest en André De Walsche (Waarschootse anekdotes), Bert De Backer en Johan de Muynck (Wielrennen), Dr. Denis Wulfrank (Radiologie), Peter Van de Veire (Showwereld).

2018-2019:     Stéphane Notte en Geert Claeys (Politie), Robert Accoe en Luc De Backer (Jeugdzorg).

_______________

© Foto’s: VTM, StuBru, Merlo, Brandweer Waarschoot

Twitter: #Wakker9950

Facebook: {wAwA} Wakker!Waarschoot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s