Blues, uitgeRol(l)d over Waarschoot

brflyer-1.jpgOp zaterdagavond 02/11/2019 worden de Waarschootse kroegen terug ingepalmd door diverse blues- en rockbands. Ze worden van stal gehaald door Sven Vande Neste, de  drijvende kracht achter The Last Rebel.

Samen met de Gemeente Lievegem staat het boekingsbureau garant voor de organisatie. Net als vorig jaar heeft de muziekliefhebber een moeilijke keuze, temeer omdat het aantal optredens werd opgetrokken tot 10. En waar vind je zoveel café-locaties op wandelafstand in Lievegem? In de Stationsstraat van Waarschoot! Elk optreden is trouwens gratis.

21.00 uur: CULTUURCAFE DAANTJE – ED DE SMUL & SILKE

Silke en Ed, een dochter met haar vader op het podium. Van jongs af aan is er een muzikale klik tussen de  twee generaties. Ze worden verbonden door een grote liefde voor Americana, Folk, Blues en Kleinkunst.

Videofragment Ed De Smul en Silke
Facebookpagina Ed De Smul

21.00 uur: ’T DURPDAVE CHAVEZ’ SOULFOX

“Nothing But The Blues” is sinds jaar en dag het credo van Dave Chavez. De man uit jeneverstad Schiedam (NL)  manifesteert zich met zijn groep als een ruwe en ongepolijste bolster. What you see is what you get!

Videofragment Dave Chavez
Facebookpagina SoulFox

21.30 uur: CAFE METROVANDERWOODS VS DEVASTATIÖN

Vanderwoods is een Meetjeslandse band. Bestaande uit: Mr. Matt Vanderwoods (vocals, guitar) en Ms. Eve Vanderwoods (vocals). Zij brengen hun eigen repertoire semi-akoestisch. Rock, authentiek en vol passie.

Videofragment Vanderwoods
Facebookpagina Vanderwoods

De Belgische thrash metal band Devastatiön timmert reeds sinds medio 2004 aan de weg, tot 2006 onder de naam Black Fuel. Een lange weg, waarbij ze vooral menig podium hebben plat gespeeld. De leden zijn afkomstig uit Eeklo, Kaprijke en Assenede.

Videofragment Devastatiön
Facebookpagina Devastatiön

21.30uur: COCOONHEARTLAND DRIVE

Heartland Drive neemt je mee op een muzikale trip, vol hits en ruwe diamanten van de jaren 60 tot nu. Je hoort de invloeden van Amerikaanse iconen als Bruce Springsteen, Eagles, John Hiatt, Jason Isbell, Tom Petty, Hall & Oats…

Videofragment Heartland Drive
Facebookpagina Heartland Drive

21.30 uur: DE PLANCHEEHIGH LIARS

High Liars speelt rock doordrongen van post en sferische sounds. Verdrink in een zee van instrumentale symbiose. Rechttoe rechtaan, ontsproten uit Meetjeslandse aarde, waar hun sound pittiger is dan de radijzen in uw moestuin.

Videofragment High Liars
Facebookpagina High Liars

B&Rflyer
22.00 uur: ’T SOETHUYSUP YOUR MULE

Southern rockband met invloeden van Blues, Hardrock, Funk en Pop.  Groovy ritmesectie, stevige gitaren, piano en hammond en driestemmige vocals.

Videofragment Up Your Mule
Facebookpagina Up Your Mule

22.00 uur: WEEKENDCAFE DE PLOEGBY FAR

 Project rond de getalenteerde Waarschootse songwriter Jacob Vermeire, die zich laat omringen  door een stel  goede muzikanten.

Website By Far (klik vooral op audiofragment “Lou Reed”)
Facebookpagina By Far

22.00 uur: JEUGDHUIS ‘T ENDEGUMBOGUMBO!

Vier muzikanten uit de Brusselse regio met een passie voor ongecompliceerde muziek, een sterke cocktail van Rock, Blues en HipHop, zelfs Funk loert om de hoek.

Videofragment Gumbogumbo!
Facebookpagina GumboGumbo!

22.30 uur: CAFE ‘T PANDOERKE 2.0MOTHER T &THE CHICKS

 De band rond zangeres Tessa de Vreese brengt akoestische blues, gospel en soul. Mother T & The Chicks speelt originele songs, geeft nieuw leven aan traditionals, en graaft vergeten schatten op, met groot respect voor de Blues en aanverwante genres.

Videofragment Mother T & The Chicks
Facebookpagina Mother T & The Chicks

22.30 uur: COMILFOODEBORAH OSTREGA & ERNST LÖW

Artiestenkoppel , dat vorig jaar ook van de partij was. De problematiek van familiaal geweld staat bij hen centraal. Ostrega was leadzangeres bij de Belgische band Lords of Acid, Löw is zanger en acteur. Ze brengen sterke eigenzinnige Nederlandstalige songs, maar ook klassiekers van Zjef Vanuytsel, Anne Christy en vertalingen van o.a. Nick Cave. Rauw, hees en teder.

Videofragment Deborah Ostrega & Ernst Löw
Facebookpagina Deborah Ostrega & Ernst Löw

Meer info: Blues & Roll Route Waarschoot

© Uitgelicht beeld: The Last Rebel

Twitter: #Wakker9950

Facebook: {wAwA} Wakker!Waarschoot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s