Poppy’s, kruisen en oorlogsstemmen

guy-veTeam Cultuur en het 11-novembercomité van Waarschoot nodigen Guy Verlinde (alias Lightnin’ Guy) uit met zijn voorstelling “Oorlogsstemmen”. Op vrijdagnamiddag 8 november 2019 speelt hij in de winterkapel van de Sint-Ghislenuskerk twee educatieve voorstellingen voor de schoolgaande jeugd. ’s Avonds past hij zijn programma aan voor de volwassenen.

Gentenaar Guy Verlinde (Gent, 22 maart 1976) is een gerenommeerd Belgische Blues muzikant. Hij ontbolsterde zich na jaren van hard werken tot de nieuwe blues-trots van België. Geïnspireerd door zijn vele helden ontwikkelde hij zich tot een zeer begenadigde harmonica & slidegitarist. Hij bracht 9 langspelers uit in evenveel jaar, terwijl hij non-stop in binnen- en buitenland toerde met zijn Mighty Gators, The Houserockers of als one-man-band. “Blues Peer” is maar één van de talrijke Europese festivals die hij aandeed. Hij trad op in het voorprogramma van B.B. King, John Fogerty, Canned Heat…De AB in Brussel en de Roma in Antwerpen zijn maar enkele van de zalen waar hij passeerde. Bovendien staat hij samen met zijn soul-brother Tiny Legs Tim aan de wieg van de Gentse Blues scene. Tegenwoordig treedt hij ook op in scholen met educatieve muziekvoorstellingen. In Waarschoot brengt hij Oorlogsstemmen.

smp-7589

“Honderd jaar WOI, dat is honderd jaar van zoeken naar waarom en betekenis geven, honderd jaar verwerken en lessen trekken, wonden likken en littekens koesteren. Een conflict als oneindige inspiratiebron voor oorlogsliederen en protestsongs, als voedingsbodem voor elk klein of groot verhaal. In Oorlogsstemmen geeft bluesmuzikant Guy Verlinde een overzicht over de gevolgen van WOI, aan de hand van anekdotes, gedichten en oorlogsliederen als ‘In Flanders Fields’. Daarnaast maak je kennis met belangrijke historische tegenstemmen zoals Martin Luther King en Nelson Mandela. Zijn protestsongs tonen de kracht van muziek en kunst als verzetsmiddel tegen gewapende conflicten.”

Video ‘s:
Guy Verlinde – Schoolvoorstelling
Guy Verlinde – Radio 1 Live-Sessie

Affiche GVLVoor meer info: Parsifal
————————————-
© Foto’s: Guy Verlinde, Karim Hamid en Team Cultuur
Twitter: #Wakker9950
Facebook: {wAwA} Wakker!Waarschoot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s