Ouwe volksverhalen om te koesteren

De bezige bijen van Team Cultuur Lievegem laten noch Covid, noch Omikron aan hun hart komen. Ze zijn op zoek gegaan naar spannende oude streekverhalen en riepen daarvoor de hulp in van plaatselijke erfgoedvrijwilligers en Historisch Lieveland. Voor het inlezen van de verhalen werden een aantal dappere inwoners aangesproken, die met veel enthousiasme en in hun sappigste dialect de legendes tot leven brengen.


Met het project wil Team Cultuur dit bijzondere mondelinge erfgoed verzamelen en bewaren.
En het begint nog maar pas want de volgende weken komen er nog nieuwe interessante vertellingen bij. Bovendien zijn er plannen om het concept nog verder uit te breiden met de hulp van Comeet.
Ondertussen is de podcastreeks “Verhaaltjes voor het slapen gaan” al uitgebreid tot 7 spannende legendes, waaronder een aantal uit Waarschoot:

– De Vijversput, voorgelezen door Katrien De Latter of de reden waarom er in Waarschoot geen stoute kinderen en volwassenen te vinden zijn.
De Legende van het kolenbrandersgeluk, voorgelezen door Linda Dusslier of  het gruwelijk leed dat de Graaf van Ronsele tot in de Stuiverse bossen bracht.
De Weerwolf van Arisdonk, voorgelezen door Fernand Daemers of het spookverhaal van boerenknecht Floris.

Sylvia Verstraete zorgt telkens voor een gepaste inleiding.

De reeks bevat ook legendes uit Zomergem, Oostwinkel, Lovendegem en Vinderhoute. Spannende, griezelige en bloederige verhalen over tempeliers, ridders, dappere boeren, geesten en spoken, behekste kastelen… De hele reeks is te beluisteren via:
Spotify
Soundcloud
Youtube
Abonneer je op één van bovenstaande kanalen en krijg automatisch een bericht bij de lancering van een nieuw verhaal.

© Foto’s Team Cultuur Lievegem

Facebook: {wAwA} Wakker!Waarschoot

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s