Open brief aan alle Raadsleden en Geïnteresseerde Burgers van Lievegem.

Op het college van Burgemeester en Schepenen (8 februari laatstleden) werd beslist om “Beweging.net Lovendegem”, na een tweede aanvraag, te erkennen als socio-culturele vereniging, ondanks het feit dat de cultuurraad tot twee maal toe een negatief advies formuleerde (de eerste aanvraag werd ook verworpen door het college en later door de gemeenteraad).

Dat slaat met verstomming omdat er heel uitdrukkelijk in het erkennings- en subsidiereglement voor (socio) culturele verenigingen Lievegem vermeld staat (artikel 3): “Politieke partijen en onderafdelingen, vakbonden, beroepsverenigingen en mutualiteiten die socio-culturele activiteiten organiseren kunnen niet erkend worden als (socio-) culturele vereniging.”

Met deze beslissing gaat het college regelrecht in tegen een reglement dat unaniem werd goedgekeurd op de gemeenteraad van 3 juni 2020.

Waar blijft de geldigheid van een dergelijk reglement? Het is een precedent en zet de deur wagenwijd open voor erkenningsaanvragen van andere organisaties die politieke beïnvloeding in hun vaandel voeren. Dat kunnen we nu toch echt wel missen als kiespijn in de cultuursector. Ja, we weten dat cultuur altijd op de laatste plaats komt maar kunnen ons hier niet van de indruk ontdoen dat er vooral sprake is van politieke zelfbediening/protectionisme (ons-kent-ons). In elk geval, de Lievegemse politiek komt er maar bekaaid van af.

Twitter: #Wakker9950

Facebook: {wAwA} Wakker!Waarschoot

Een gedachte over “Open brief aan alle Raadsleden en Geïnteresseerde Burgers van Lievegem.

  1. Pingback: Bewegen in Lievegem (het is altijd goed voor iets…) | Wakker!Waarschoot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s