Dorpsbeelden en CWRM op de kermis

Banner

Tijdens het paasweekend, van zaterdag 20 april t.e.m. maandag 22 april 2019, organiseren Historisch Lieveland, vtbKultuur Lievegem en Davidsfonds Waarschoot een authentieke tentoonstelling over ons dorp.
Waarschoot is doorheen de jaren enorm veel veranderd. Heel wat creatieve inwoners van onze gemeente hebben die evolutie vastgelegd op papier of op doek. Nogal wat Meetjeslanders hebben zo’n Waarschoots tafereel in huis: een olieverfschilderij met een kapelletje erop, een potloodschets van de verdwenen kiosk of een steendruk met de afbeelding van de Bevende Hazelaar. Dergelijke kunstwerkjes werden nu in een overzichtstentoonstelling bijeen gebracht: een bonte mengeling van diverse stijlen en beeldende technieken. Zo is o.a. werk te zien van Waarschotenaren zoals Medard Bonamie, Gilbert De Muynck en Ivo Paelman. Maar ook niet-inwoners van onze gemeente komen aan bod: Luc Verstraete, Armand Heins en Nolle Versyp… .
De oudste werken dateren van het begin van de vorige eeuw, maar er is ook heel recent werk te zien. Bij de expositie is ook gezorgd voor een catalogus. Deze is een handzame gids doorheen de tentoonstelling en biedt de nodige context bij de kunstwerken. Ook de werken die de selectie in de raadzaal niet haalden zijn erin opgenomen.

winb.jpg

Op zaterdag en zondag van de kermis kan je op het het gemeentehuis ook een beeldje ophalen van het CWRM-project in de Palingbeek. Voor meer info: zie flyer hieronder.

cwrm.jpg

© Foto’s: deelnemende organisaties en gemeente Lievegem.

Twitter: #Wakker9950

Facebook: {wAwA} Wakker!Waarschoot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s