Roadkill: pedal to the metal

RK4bElk jaar opnieuw verheugen de organisatoren van Roadkill Festival zich op de mooie groep vrijwilligers, de terugkerende bezoekers en de straffe bands die het beste van zichzelf geven. De 12de editie vindt plaats op 3 & 4 augustus 2018.

Het Roadkill Festival zag in 2007 het levenslicht als alternatief voor de talrijke metalfestivals, die  toen in de streek plaatsvonden. “Het hoeft geen metal te zijn om stevig te rocken”, dachten de initiatiefnemers en ze besloten om een eclectisch festival te organiseren met onder andere rock ’n’ roll, punk, speedrock en stoner. De eerste 5 jaar speelden de bands in een  cultureel centrum en later in een loods. Meer bepaald in de patattenhangar van de gebroeders Daniël en Tony De Kesel. Die bergplaats werd destijds in augustus ontruimd om er een klein podium neer te poten waarop fors kon gerockt worden. Maar tijden veranderen en dit jaar wordt de festivaltent voor de 7de keer opgesteld op de wei in de Gastelstraat te Waarschoot. Maïs, koeien en patatten moeten wijken voor het rockgeweld. RK 4 aug 3Roadkill Festival blijft kleinschalig maar is ondertussen uitgegroeid tot een gevestigde waarde in het festivallandschap. De belangrijkste doelstelling van het festival is een sfeervol weekend te organiseren met een gevarieerde en stevige line-up. De organisatoren van Roadkill Festival hebben naast internationale kleppers ook steeds aandacht voor Belgische bands:

Vrijdag 3 augustus wordt een stevige avond met onder andere onze lokale helden Alkerdeel, de Belgische black metal trots, Wiegedood en het Amerikaanse Integrity. De laatste band geeft op Roadkill de aftrap voor hun Europese tournee.

KarimHZaterdag 4 augustus wordt een rock ’n’ roll feest met onder andere de Oostendse garagerockers The Glücks, Sons (winnaar van de Nieuwe Lichting op Studio Brussel), de Waalse spaghettirockers van Romano Nervoso, Birth Of Joy (NL), het Japanse Electric Eel Shock, de Australische punkrockers Clowns, een reünie van Thee Hypnotics met een exclusieve show in België en de partyrockers van Nashville Pussy (USA). Ook Thee Andrews Surfers (met leden van het Gentse Fifty Foot Combo) zullen zorgen voor een speciale act op zaterdagavond. Naast de keuze voor een degelijke line-up wordt vooral aandacht besteed aan een leuke omkadering en een gezellige sfeer. De grote kracht van Roadkill blijft immers de toffe ambiance, de ontmoeting met vrienden en de nieuwe vriendschapsbanden die gesmeed worden.
Roadkill
Meer info:
www.roadkillfestival.be
www.facebook.com/roadkillfestival

© Foto’s Karim Hamid en Roadkill
Twitter: #Wakker9950
Facebook: {wAwA} Wakker!Waarschoot

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s