Heerlijk gerstenat: een Lievegemse Trio

IMG_4619

Alle goede dingen bestaan uit 3 … . Dat moeten de 2 brouwers van “De Roerders” en die van “De Biersmid” gedacht hebben toen ze het plan opvatten om samen het eerste echte fusiebier Trio te creëren.
Toen die ‘drievuldigheid’ elkaar leerde kennen bij een, hoe kan het ook anders, lekker biertje stond hen een duidelijk plan voor de ogen. Het moest een licht hoppig, fruitig, bloemig en niet te alcoholrijk bier worden dat vlot wegdronk. En dat is Lievegems Trio ook geworden!
Maar niet in 1, 2, 3… . Steven De Clercq (Lovendegem) en Matthias Scheir (Waarschoot) van De Roerders en Koen Van Loo (Zomergem) van De Biersmid staken de koppen bij elkaar en gingen aan de slag, elk in hun brouwkot. Ze kwamen uiteindelijk tot 7 verschillende brouwsels waarvan er 5 de proefdegustatie in ’t Durp haalden. Elk van de 5 kreeg een apart kleurtje maar voor de rest werd er door de bezoekers blind geproefd. ‘Geel’ haalde het met overtuigende meerderheid en dat werd ook duidelijk gemaakt in het ontwerp van het etiket. Bij de samenstelling van bier ‘Geel’ werd niet over één nacht ijs gegaan. De 3 hobbybrouwers gebruikten 3 granen, 3 hopsoorten en 3 kruiden.
Samen stichtten ze een nieuwe brouwersgroep: De Believers. Het logo, een gestileerde brouwketel, werd ontworpen door Waarschotenaar Gert Braeckman. Voor het etiket tekende Matthias Scheir. 0001
Als dit nieuwe biertje een succes blijkt te zijn dan kunnen we nog nieuwe initiatieven verwachten van ‘De Believers’, maar feit is dat de Waarschootse en de Zomergemse garagebrouwerij elk hun eigen bieren blijven maken.
Voor Lievegems Trio werd uitgeweken naar neutraal terrein: brouwerij De Feniks in Heule bood onderdak voor het brouwproces van het fusiebier.
Lievegems Trio werd vorige week voorgesteld aan de pers en is nu te koop in enkele cafés (wie zoekt die vindt) en de betere drankenwinkel.Ook kan er geproefd worden op een paar kerstmarkten in Lievegem en ook op de nieuwjaarsreceptie in Lovendegem. Maar er komen alvast nog plaatsen bij.
En als je nu in het vervolg zegt: “ De derde keer is het trakteren…”, doe het dan zeker met een Trio, een bier van bij ons. ’t Zal des te beter smaken.

img_48471.jpg

© Foto’s Believers

Twitter: #Wakker9950

Facebook: {wAwA} Wakker!Waarschoot

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s