Bewegen in Lievegem (het is altijd goed voor iets…)

Het kwam als een donderslag bij heldere hemel, de bekendmaking dat Tony Vermeire, de burgervader van Lievegem, de teugels ging lossen. Los van het feit dat dit nakende ontslag nu al met stip op één genoteerd staat op de hitparade van kiezersbedrog in 2022, moet er echter beklemtoond worden dat er met hem een nieuwe wind waaide.

Hij had het beste voor om de fusie (Lievegem ziet het zitten) te doen slagen. Het was de man die verbondenheid (voor alle Lievegemnaren) hoog in het vaandel voerde. En dat was een hele opdracht: de erfenis dragen van zijn voorgangster, de motor achter de fusie en weggevallen omdat het lot daar anders over beschikte. Het blijft een open vraag waarom het ontslag er kwam. Gestopt omdat de druk en tegengestelde visies binnen de eigen partij te groot waren? Te zware dossiers om te torsen? Of toch een verdoken voorbereiding naar een megafusie die vanuit Aalter het Meetjesland vlekgewijs gaat overspoelen? Wie zal het zeggen?

“Elk afscheid is de geboorte van een herinnering” Kahlil Gibran.

Ondertussen beweegt er wel wat in Lievegem. De opvolger is mannelijk en komt uit Waarschoot. De mogelijke opvolgster is vrouwelijk en komt uit Zomergem. Volgens een gouden regel in de politiek word je nog altijd beloond voor een job die je ambieert en aan je neus ziet voorbij gaan. Zo ook hier. Zij is coördinator van Okan (onthaalonderwijs voor anderstalige kinderen), is aan het opklimmen binnen de hiërarchie van de sociale huisvestingsmaatschappij de Volkshaard, waarvoor in Lievegem  een bitse zusterstrijd is geleverd binnen de CD&V en waar coalitiepartner VLD haar aanvankelijke tegenstem moest laten varen. Bij een fusie immers kan de nieuwe gemeente slechts een beroep doen op één sociale bouwmaatschappij. En dat is de Volkshaard uit Gent (duidelijke oranje-signatuur) geworden ten nadele van de MVB Eeklo (zie o.a. An Coopman-passage in Waarschoot). Terug zitpenningen voor onze kandidaat.

Bovendien is ze ook aangesteld als directeur Beweging.net Midden Vlaanderen. Pittig detail: de nieuwe CD&V burgemeester van Maldegem is haar ondervoorzitter. En dan is er het bijna onooglijke dispuut tussen het college en de cultuurraad over de erkenning (als socio-culturele Lievegemse vereniging) van Beweging.net  Lovendegem (zie hiervoor ons vorig artikel). Om het met de woorden van Raymond VHG te zeggen: Beweging.net regeert het (Meetjes)land (en omstreken). Wanneer die afdeling wordt goedgekeurd, passeren ze twee maal de kassa (al een klein sommetje om  Arco-spaarders te vergoeden…).

De bewering van het college dat de afdeling Lovendegem niks van doen heeft met het grotere geheel (“…in de statuten van Beweging.net Lovendegem is er geen enkele verwijzing naar enige politieke partij…”) is als het ontkennen dat de zon schijnt. Een staaltje van negationisme. En dat willen we weerleggen met het volgende kiespamflet dat de organisatie in de aanloop naar de fusie-verkiezing in elke bus heeft gedropt.
Bewegen in Lievegem, het is altijd goed voor iets…

Kandidaten Beweging.net

© Foto’s: beweging.net Lievegem

© Screenshot: Zomergem.net

Twitter: #Wakker9950

Facebook: {wAwA} Wakker!Waarschoot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s